Domowa kuchnia św. Hildegardy

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: BRAK W MAGAZYNIE
Kod katalogowy: 642374
Wysyłka do
*
*
Shipping Method
Sposób wysyłki
Przewidywane doręczenie (od dnia wysyłki)
Cena
Podaj kod pocztowy, aby wyliczyć koszty wysyłki

Święta Hildegarda z Bingen, doktor Kościoła, to nie tylko mistrzyni życia duchowego, ale wspaniała znawczyni roślin, warzyw, owoców i innych pokarmów oraz ich wpływu na organizm człowieka. Współczesna medycyna, badając pisma św. Hildegardy i stosując nowoczesne metody badawcze potwierdziła dobroczynny wpływ proponowanej przez nią diety na życie i zdrowie człowieka.

Książka ta jest unikalnym zbiorem przepisów na doskonałe, smaczne i zdrowe dania domowej kuchni stworzone w oparciu o zalecenia dietetyczne św. Hildegardy i współczesnych lekarzy zainspirowanych jej wskazówkami.

Obszernie wyjaśniono tu również zasady dietetyczne św. Hildegardy, zestawiono pokarmy i produkty zalecane, dopuszczalne, a także niewskazane czy wręcz zabronione ze względu na ich negatywny wpływ na zdrowie. Osobną część poświęcono orkiszowi, jako podstawowemu składnikowi diety i kuchni św. Hildegardy. Wyjaśniono na czym polega i skąd wypływa jego dobroczynne działanie na organizm człowieka. Przedstawiono również najważniejsze zasady diety orkiszowej.

W książce zaprezentowano przepisy na różne rodzaje dań:

  • Śniadania i pieczywo
  • Zupy i dania jednogarnkowe
  • Przystawki i dodatki
  • Sałatki i przekąski
  • Dania bezmięsne
  • Dania mięsne
  • Ryby
  • Sosy
  • Ciasta i desery
  • Przetwory i napoje
  • Środki lecznicze

Święta Hildegarda z Bingen, doktor Kościoła, to nie tylko mistrzyni życia duchowego, ale wspaniała znawczyni roślin, warzyw, owoców i innych pokarmów oraz ich wpływu na organizm człowieka. Współczesna medycyna, badając pisma św. Hildegardy i stosując nowoczesne metody badawcze potwierdziła dobroczynny wpływ proponowanej przez nią diety na życie i zdrowie człowieka.

Książka ta jest unikalnym zbiorem przepisów na doskonałe, smaczne i zdrowe dania domowej kuchni stworzone w oparciu o zalecenia dietetyczne św. Hildegardy i współczesnych lekarzy zainspirowanych jej wskazówkami.

Obszernie wyjaśniono tu również zasady dietetyczne św. Hildegardy, zestawiono pokarmy i produkty zalecane, dopuszczalne, a także niewskazane czy wręcz zabronione ze względu na ich negatywny wpływ na zdrowie. Osobną część poświęcono orkiszowi, jako podstawowemu składnikowi diety i kuchni św. Hildegardy. Wyjaśniono na czym polega i skąd wypływa jego dobroczynne działanie na organizm człowieka. Przedstawiono również najważniejsze zasady diety orkiszowej.

W książce zaprezentowano przepisy na różne rodzaje dań:

  • Śniadania i pieczywo
  • Zupy i dania jednogarnkowe
  • Przystawki i dodatki
  • Sałatki i przekąski
  • Dania bezmięsne
  • Dania mięsne
  • Ryby
  • Sosy
  • Ciasta i desery
  • Przetwory i napoje
  • Środki lecznicze
Specyfikacja
Attribute nameAttribute value
ISBN978-83-7864-237-4
Okładkatwarda
Liczba stron384
Wymiary140 x 200 mm
AutorYvette E. Salomon
Rok wydania2015
Napisz własną recenzję produktu
  • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
Specyfikacja
Attribute nameAttribute value
ISBN978-83-7864-237-4
Okładkatwarda
Liczba stron384
Wymiary140 x 200 mm
AutorYvette E. Salomon
Rok wydania2015
Klienci, którzy kupili ten produkt nabyli również: