Przyprawy, zioła. Domowy wyrób

Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: 881483
Stara cena: 39,90 zł
7,90 zł
Wysyłka do
*
*
Shipping Method
Sposób wysyłki
Przewidywane doręczenie (od dnia wysyłki)
Cena
Podaj kod pocztowy, aby wyliczyć koszty wysyłki

Za każdym razem przygotowując kolejną książkę zastanawiam się czy nadejdzie taki dzień, kiedy nie będę miała już o czym pisać i wtedy dopada mnie obawa, że to ja nie będę w stanie pisać - straszne! Zioła i przyprawy to temat nie tylko kulinarny, ale także medyczny. Książka, którą przekazuję to jedynie dotknięcie tematu. Opis ziół i przypraw, a także ich zastosowanie pozwoli Wam świadomie komponować własne mieszanki oraz tworzyć dania o nowym, atrakcyjnym smaku i aromacie.

Zioła i przyprawy oddziałują na nasze zdrowie, co z kolei determinuje nasze zachowania i wpływa na samoocenę i stosunek do innych. To również wiedza ogrodnicza. Postaram się wspólnie z wydawcą aby książka pozwoliła na samodzielne zbieranie dziko rosnących ziół, suszenie ich i uprawianie choćby w skrzynce na balkonie. Nie wyobrażam sobie współczesnej kuchni bez przypraw. Co znaczy barszcz czerwony bez czosnku i majeranku? Zupa fasolowa bez cząbru? Krewetki tygrysie smażone na maśle bez czosnku, imbiru i świeżej kolendry? To są oczywistości, ale może warto do tych samych krewetek dodać zamiast kolendry drobno posiekaną natkę selera korzeniowego, nieco wysuszonej, bardzo drobno posiekanej chili i odrobinę cynamonu - to dopiero jest uczta! A imbir starty. A w krewetkach tylko odciśnięty z niego sok! Co Wy na to?

Pozdrawiam!
Eleonora Trojan

Za każdym razem przygotowując kolejną książkę zastanawiam się czy nadejdzie taki dzień, kiedy nie będę miała już o czym pisać i wtedy dopada mnie obawa, że to ja nie będę w stanie pisać - straszne! Zioła i przyprawy to temat nie tylko kulinarny, ale także medyczny. Książka, którą przekazuję to jedynie dotknięcie tematu. Opis ziół i przypraw, a także ich zastosowanie pozwoli Wam świadomie komponować własne mieszanki oraz tworzyć dania o nowym, atrakcyjnym smaku i aromacie.

Zioła i przyprawy oddziałują na nasze zdrowie, co z kolei determinuje nasze zachowania i wpływa na samoocenę i stosunek do innych. To również wiedza ogrodnicza. Postaram się wspólnie z wydawcą aby książka pozwoliła na samodzielne zbieranie dziko rosnących ziół, suszenie ich i uprawianie choćby w skrzynce na balkonie. Nie wyobrażam sobie współczesnej kuchni bez przypraw. Co znaczy barszcz czerwony bez czosnku i majeranku? Zupa fasolowa bez cząbru? Krewetki tygrysie smażone na maśle bez czosnku, imbiru i świeżej kolendry? To są oczywistości, ale może warto do tych samych krewetek dodać zamiast kolendry drobno posiekaną natkę selera korzeniowego, nieco wysuszonej, bardzo drobno posiekanej chili i odrobinę cynamonu - to dopiero jest uczta! A imbir starty. A w krewetkach tylko odciśnięty z niego sok! Co Wy na to?

Pozdrawiam!
Eleonora Trojan

Specyfikacja
Attribute nameAttribute value
PodtytułPrzyprawy, zioła, rośliny lecznicze i mieszanki przypraw
ISBN978-83-61881-48-3
Okładkatwarda
Liczba stron160
Wymiary170 x 240 mm
AutorEleonora Trojan
Rok wydania2010
Napisz własną recenzję produktu
  • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
Specyfikacja
Attribute nameAttribute value
PodtytułPrzyprawy, zioła, rośliny lecznicze i mieszanki przypraw
ISBN978-83-61881-48-3
Okładkatwarda
Liczba stron160
Wymiary170 x 240 mm
AutorEleonora Trojan
Rok wydania2010
Znaczniki produktu