Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu

Wydawnictwo: Jedność
Dostępność: W magazynie
Kod katalogowy: 440400
Stara cena: 89,00 zł
79,00 zł
Wysyłka do
*
*
Shipping Method
Sposób wysyłki
Przewidywane doręczenie (od dnia wysyłki)
Cena
Podaj kod pocztowy, aby wyliczyć koszty wysyłki

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku.

Jest to propozycja różnorodnych przepisów:
• od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto czekoladowo- -pistacjowe Opera, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, torcik z truskawkami, makaroniki malinowe itd.);
• poprzez łatwe, rodzinne przepisy (fondanty czekoladowe, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe, tarta Tatin z jabłkami itd.);
• po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i poziomkami itd.).

Oprócz przepisów w książce zamieszczono opis akcesoriów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Szkoła Le Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi - teraz naprawdę każdy może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Le Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów - pasjonatów gotowania. Nauczycielami są laureaci wielkich międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata.

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku.

Jest to propozycja różnorodnych przepisów:
• od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto czekoladowo- -pistacjowe Opera, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, torcik z truskawkami, makaroniki malinowe itd.);
• poprzez łatwe, rodzinne przepisy (fondanty czekoladowe, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe, tarta Tatin z jabłkami itd.);
• po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i poziomkami itd.).

Oprócz przepisów w książce zamieszczono opis akcesoriów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Szkoła Le Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi - teraz naprawdę każdy może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Le Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów - pasjonatów gotowania. Nauczycielami są laureaci wielkich międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata.

Specyfikacja
Attribute nameAttribute value
ISBN978-83-8144-040-0
Okładkatwarda
Liczba stron512
Wymiary240 x 280 mm
Rok wydania2019
Napisz własną recenzję produktu
  • Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać recenzje
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
Specyfikacja
Attribute nameAttribute value
ISBN978-83-8144-040-0
Okładkatwarda
Liczba stron512
Wymiary240 x 280 mm
Rok wydania2019
Znaczniki produktu